Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Meer zonuren voorafgaand aan de ivf-behandeling biedt verhoogde kans op een baby

Het aantal uren dat je als vrouw in de zon zit lijkt een vergrotend effect te hebben op de kans op een levend geboren kind na een ivf-behandeling volgens fertiliteitsexpert Frank Vandekerckhove.

Gentse Vrouwenkliniek

Vandekerckhove is kliniekhoofd van de afdeling reproductieve geneeskunde aan de Gentse Vrouwenkliniek en gaf afgelopen week hierover een presentatie tijdens het jaarlijkse congres van de European Society of Human Reproduction and Embryology in Lissabon.

Onderzoek

Voor het onderzoek van Vandekerckhove werden gegevens van bijna 12.000 vrouwen verzameld die tussen januari 2007 en december 2013 in zijn kliniek een ivf-behandeling hebben gekregen. De gegevens van de vrouwen werden in het onderzoek vergeleken met de gemiddelde maandelijkse temperatuur en de hoeveelheid neerslag en zonneschijn in diezelfde periode.

Zonuren

“Op die manier observeerde ik dat vrouwen die meer zonuren kregen in de maand voor hun ivf-behandeling, een hogere kans hadden om negen maanden na die behandeling hun kind levend op de wereld te zetten.” Vandekerckhove onderstreept dat de conclusie uit zijn onderzoek nog geen therapeutische implicaties mag hebben, hiervoor zal eerst vervolgonderzoek gedaan moeten worden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email