Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Oudere zwangere vrouwen (40+) moeten worden ingeleid om doodgeboorte te beperken

zwangere vrouwHet aantal vrouwen dat in haar veertiger jaren een baby krijgt is de afgelopen 20 jaar verdrievoudigd en zijn nu goed voor bijna vier procent van alle geboorten. Oudere moeders hebben meer kans op gecompliceerde zwangerschappen en geboorten, ook is bekend dat het aantal doodgeborenen vaker voorkomt bij deze vrouwen.

Zo heeft een nieuwe studie van het Royal College van Verloskundigen en Gynaecologen heeft ontdekt dat met name bij vrouwen van boven de 40 de werking van de placenta begint te falen vanaf 40 weken zwangerschap. Dit betekent dat de nog ongeboren baby te weinig zuurstof krijgt waardoor het risico op doodgeboorte aanzienlijk stijgt. Vrouwen van boven de 40 van wie de zwangerschap langer duurt dan 40 weken worden zodoende geadviseerd om de zwangerschap vroegtijdig kunstmatig op te wekken om doodgeboorte te voorkomen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email