Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Meer geld staat niet gelijk aan beter ouderschap

De kosten van het opvoeden van een kind in de Verenigde Staten kan oplopen tot een half miljoen dollar, volgens Babycenter.com ’s online calculator. Althans, voor ouders die willen dat hun kind gaat studeren. Veel mensen stellen het krijgen van kinderen uit totdat ze meer geld hebben, als gevolg van de overtuiging dat meer geld gelijk staat aan beter ouderschap. Nieuw onderzoek suggereert dat rijkere ouders soms minder, maar zeker niet meer geluk uit het ouderschap halen. Het onderzoeksteam bestond uit Dr. Dunn, universitair hoofddocent bij de afdeling Psychologie aan de Universiteit van British Columbia en Dr. Norton, universitair hoofddocent bedrijfskunde aan de Harvard Business School. Zij hebben circa 200 ouders gevraagd naar hun activiteiten op de vorige dag en hebben beoordeeld welk doel het diende en hoeveel betekenis het had.

In algemene zin kon geconcludeerd worden dat de ouders vonden dat de tijd die zij doorbrachten met hun kinderen heel betekenisvol was. Ouders met meer inkomen en opleiding hadden echter een minder sterk gevoel van zingeving dan de ouders met minder middelen.

Als oorzaken hiervan werden in het onderzoek gevonden dat het hebben van veel geld mensen verandert in de manier waarop zij kijken naar dingen. Geld stelt ons in staat om te krijgen wat we willen, het versterkt ons verlangen naar onafhankelijkheid. En zoals elke ouder weet, is met rust gelaten worden om je eigen ding te doen geen perfecte match is met het ouderschap. Het is deze onverenigbaarheid die de zin die mensen uit het ouderschap halen ondermijnt. Rijkdom verarmt verrassend genoeg zodoende de ervaring van het ouderschap.

De onderzoekers suggereren dat het er niet om gaat hoeveel geld je hebt, het is van belang hoe zorgvuldig je dat geld uitgeeft. Er zijn duizelingwekkende aantallen producten die verkocht worden aan nieuwe ouders, die voor elke leek allemaal belangrijk lijken. Er zijn echter eenvoudige richtlijnen om te beslissen welke uitgaven de moeite waard zijn. Het helpt om de vraag te stellen of de besteding van dit geld de manier waarop jij en je familie jullie tijd door brengen zal wijzigen. Veel geld uitgeven aan talloze dure baby-producten zorgt ervoro dat ouders gedwongen worden om meer te werken om zich dit allemaal te kunnen veroorloven.

Minder geld uitgeven aan dingen voor onze kinderen maakt het gemakkelijker om meer tijd met hen door te brengen, En de tijd die mensen besteden aan het spelen met hun kinderen behoort tot de gelukkigste tijd van de dag.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email