Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Peuter wordt intelligenter door te giechelen

Peuters blijken sneller te kunnen leren door te lachen. Hier is recent onderzoek naar gedaan door de Descartes universiteit in Parijs.

De oorzaak is dat positieve emoties bepaalde chemicaliën in de hersenen beïnvloeden. Peuters van circa 18 maanden oud die aan het lachen werden gemaakt tijdens een demonstratie waarin werd voorgedaan hoe ze een speelgoedje moesten oppakken, scoorden veel beter op die opdracht dan peuters die een demonstratie kregen zonder dat dit gebeurde.

De onderzoekers van de Descartes universiteit geven aan dat dit een eerste stap is in het leerproces over hoe humor de intelligentie van kinderen positief kan beïnvloeden.

Volgens de onderzoekers zouden de betere prestaties dankzij het gebruik van humor een relatie hebben met de aanmaak van bepaalde chemische stoffen in de hersenen van kinderen. Deze chemische stoffen komen vrij door positieve emoties en beïnvloeden de werking van de hersenen.

“Positieve emoties zorgen ervoor dat endorfines en dopamine vrijkomen. Beide stoffen kunnen van invloed zijn op het leervermogen”, zeggen de onderzoekers. “Positieve emoties worden nu in verband gebracht met verbeterde vaardigheden om problemen op te lossen en maken kinderen mentaal ook meer flexibel.”

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email