Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Tweetalige opvoeding verbetert oplossingsgerichtheid

Hersenen van baby’s die tweetalig worden opgevoed, reageren sterker op nieuwe, onbekende geluiden. Tweetaligheid blijkt daarbij niet alleen positieve invloed te hebben op de taalvaardigheden, maar ook op de algemene ontwikkeling van kinderen. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers.

In hun onderzoek werden de hersenen van baby’s die alleen in het Engels en baby’s die in het Spaans en Engels werden grootgebracht gescand. De baby’s waren 11 maanden oud tijdens het onderzoek. De baby’s kregen vervolgens allerlei bekende en onbekende klanken te horen.

Uit de hersenactiviteit van de baby’s werd duidelijk dat tweetalige baby’s veel gevoeliger reageerden op alle bekende en onbekende klanken. Gebieden in de voorste hersenen toonden meer activiteit aan dan bij baby’s die alleen in het Engels werden opgevoed. Deze gebieden zijn ook belangrijk voor het oplossen van problemen en bij concentratietaken.

Volgens de onderzoekers suggereren de resultaten dat baby’s die in tweetalige huishoudens opgroeien al voordat ze beginnen met praten worden getraind in allerlei cognitieve taken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email