Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let je op bij het kopen van baby beddengoed?

Slapen met baby beddengoed

De eerste twee jaar mag je voor je kindje geen dekbed gebruiken. Achtergrond hiervan is dat het veel te warm is en daarbij het risico bestaat voor verstikkingsgevaar doordat je kind door zijn bewegingen in de hoes terecht kan komen. Wat in deze periode als beddengoed wordt aangeraden voor je kind is een deken in combinatie met een laken, die je strak opmaakt. Een babydeken kun je in drie materialen aanschaffen: katoen, wol en synthetisch. Het maakt voor de veiligheid niet zoveel uit welk materiaal je kiest. Belangrijker is dat je het bedje kort en strak opmaakt, waardoor het hoofdje van je baby niet onder de dekens komt. Wanneer beddengoed te groot is mag je het verder nooit dubbel vouwen. Wat je wel moet doen, is het overschot van de deken onder het matras vouwen.

Kooptips voor baby beddengoed

Om ervoor te zorgen dat je een veilig en kwalitatief goed beddengoed gebruikt voor je baby zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet bij de aanschaf hiervan:

 • Zorg ervoor dat de babydeken warm genoeg is, die je kunt afleiden aan de dikte van de deken. Hoe dikker, hoe warmer is de vuistregel. Gewicht is niet indicatief voor de warmte van de deken. Zijn zijn  synthetische dekens heel licht, maar zijn deze isolerende dekens juist heel warm. Hoe warm de deken moet zijn hangt onder meer af van de kamertemperatuur waar je baby slaapt.
 • Koop bij voorkeur een deken van katoen omdat dit goed ventileert.
 • Zorg ervoor dat je zowel een dikkere winter- als een dunnere zomervariant van een deken koopt voor je baby.
 • Zorg ervoor dat je het juiste formaat beddengoed koopt die past in je wiegje of ledikant. Het beddengoed moet groot genoeg is om aan beide zijkanten van het bed uw kindje in te stoppen.
 • Koop minimaal drie exemplaren van je beddengoed zodat je altijd genoeg hebt als er iets in de was zit.
 • Check of je het beddengoed op een hoge temperatuur kunt wassen.

Bekende merken baby beddengoed

Wil je weten welke merken beddengoed er zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Jollein: Jollein is een betaalbaar merk merk men een uitgebreid assortiment aan babyartikelen, waarbij Jollein zich met name richt op bedtextiel. Het assortiment aan beddengoed bestaat onder meer uit diverse lakentjes, dekentjes en hoeslakentjes in diverse kleuren en patronen. Bekijk hier Jollein baby lakens en hoeslakens.
 • Meyco: Meyco ontwikkeld al sinds 1959 speciale dekens voor de allerkleinsten. De dekens van Meyco zijn van 100% kantoen en geschikt voor in de wieg en ledikant. In het assortiment aan babydekens heeft Meyco veel uni kleuren. Ook hebben zij double face dekens met aan elke zijde een andere kleur. Tot slot zijn er nog diverse bonte patronen. Meyco is uitvinder van de duo deken. Dit zijn twee dekens op elkaar die met klitteband aan elkaar vastzitten. Bij koudere temperaturen in de babykamer kies je ervoor twee lagen te gebruiken. Wordt het warmer, dan kun je slechts 1 laag gebruiken. Bekijk hier Meyco baby dekens.
 • Baby’s Only: Baby’s Only dekens voor de wieg en het ledikant kenmerken zich doordat ze gebreid zijn. Er zijn verschillende series, zoals de kabelgebreide deken en een serie dekens met sterren. De dekens van van Baby’s Only zijn goed wasbaar in de wasmachine, de meeste dekens zelfs op hoge temperatuur. Bekijk hier Baby’s Only baby dekens.
 • Little Dutch: Little Dutch is een vrolijk label voor de allerkleinsten. In het assortiment van Little Dutch vind je onder meer leuke accessoires voor in de baby-en kinderkamer. Ook beddengoed is daar onderdeel van. Wat opvallen is aan het bedtextiel van Little Dutch, is dat het design bijzonder en origineel is. De mooie, kleurrijke materialen van het beddengoed maken de kamer van je kindje een origineel geheel. Bekijk hier Little Dutch baby lakens en hoeslakens en bekijk hier Little Dutch dekens.
 • AeroSleep: AeroSleep staat bekend om hun matrassen waarbij met gebruik van een unieke 3D-technologie ervoor gezorgd wordt dat voor je kind een ademende en gezonde slaapsituatie wordt gecreëerd. AeroSleep ziet een veilige slaapplek als een totaalconcept bestaande uit een matras, een matrasbeschermer, een hoeslaken en een bedomrander –wordt voor je kindje een gezonde en aangename omgeving. Als je gaat voor het slaapconcept van AeroSleep dan kun je overwegen ook een hoeslaken van AeroSleep te gebruiken, die aanvullend op het matras een goede luchtcirculatie ondersteunt. Bekijk hier Aerosleep baby hoeslakens.
 • Taftan: Het merk Taftan is van Nederlandse komaf en gespecialiseerd in beddengoed en decoratie voor de baby- en kinderslaapkamer. De dekentjes, lakentjes, hoeslakentjes en dekbedden voor de oudere kinderen zijn met zorg en oog voor detail gemaakt. Bekijk hier Taftan lakens en hoeslakens en bekijk hier Taftan baby dekens.
 • Babsana: Babsana biedt ouders een uitgebreid assortiment aan babyproducten en specifiek beddengoed. Babsana heeft vrolijk gekleurde hoeslakens die opvallend goed geprijsd zijn en tegelijkertijd van hoge kwaliteit. Bekijk hier Babsana baby hoeslakens.
 • Cottonbaby: Al geruime tijd, namelijk zo’n 15 jaar maakt Cottonbaby al beddengoed van wiegje tot groot bed. Cottonbaby heeft heel mooi beddengoed in vier verschillende maten en met verfijnde designs. Van dierenprints tot patchwork. Het beddengoed is gemaakt van 100% katoen. Bekijk hier Cottonbaby baby lakens en hoeslakens en bekijk hier Cottonbaby dekens.
 • Coming Kids: Coming Kids is een Nederlands bedrijf dat diverse meubeltjes aanbiedt. Hun collectie bestaat uit meubelen voor de baby-, peuter– en juniorkamers. Ook bieden zij bijpassende accessoires zoals beddengoed, klamboes, sierkussens, maar ook lampen. Bekijk hier Coming Kids baby lakens en hoeslakens.
 • Funnies: Funnies is sinds de oprichting in de jaren ’90 actief op het gebied van bad- en bedtextiel. Zo heeft Funnies een uitgebreid en trendy aanbod in slaapzakken, dekens en lakens voor je baby en oudere kind. Hier worden continu weer nieuwe artikelen aan toegevoegd, gebaseerd op de laatste trends in de markt. Funnies wordt verkocht bij de betere babyspeciaalzaken, maar ook bij de internetwinkels zijn Funnies artikelen verkrijgbaar. Bekijk hier Funnies baby lakens.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je baby beddengoed of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken baby lakens en hoeslakens en hier alle merken baby dekens.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email