Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een lunchtrommel?

Lunchen op school

Veel basisscholen hebben tussen de middag een lunchpauze van 1 tot 1,5 uur lang. In deze pauze kan je kind naar huis gaan om een boterham te eten, maar veel ouders kiezen er ook voor om hun kind te laten overblijven op school. Dit noem je tussenschoolse opvang. De school regelt deze tussenschoolse opvang door vrijwillige overblijfkrachten (soms zijn dit ouders), professionele overblijfkrachten (bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers van een kinderopvangorganisatie) of leerkrachten samen met de kinderen te laten lunchen.

Wanneer je kind overblijft neemt hij zijn eigen lunch mee. Soms is het wel mogelijk om schoolmerk bij je school te bestellen, anders geef je ook een drinkbeker mee voor de grote pauze. De boterhammen van je kind geef je mee in een lunchtrommel. Dit noem je ook wel een lunchbox of broodtrommel. Deze lunchboxes heb je in verschillende groottes en materialen. Ook zijn er lunchtrommels met meerdere vakjes.

Kooptips voor een lunchtrommel

Om ervoor te zorgen dat je een goede lunchtrommel of broodtrommel aanschaft zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Koop een BPA vrije lunchtrommel: Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit, zoals speelgoed, verpakkingsmateriaal van voedsel maar ook broodtrommels. Het kan van daaruit in kleine hoeveelheden in ons voedsel terechtkomen. Wanneer je te veel BPA binnenkrijgt is het schadelijk voor de vruchtbaarheid en kan het effect op het hormoonsysteem hebben. Kleine kinderen zijn mogelijk gevoeliger dan volwassenen voor de effecten van BPA doordat hun lichaam nog heel erg in ontwikkeling is. Ben je op zoek naar BPA vrije lunchtrommels, denk dan bijvoorbeeld aan deze trommels van Rex.
 • Lunchtrommel voor meisjes: Om de lunch voor je kind nog leuker te maken is het slim om rekening te houden met de wensen van je kind. Leuk voor je dochter is een broodtrommel met iets wat voor haar speciaal is. Denk aan een lunchtrommel met Frozen. Ook verkrijgbaar inclusief bijpassende beker.Ook een K3 broodtrommel maak je je dochter heel blij mee. Deze zijn ook als set te koop.

  Tot slot is een lunchtrommel die je zelf van design kan veranderen is leuk voor je dochter. Orange rebel verkoopt een kwalitatief hoogwaardige lunchbox in diverse kleuren die je continu kunt personaliseren voor je dochter. Kies op de Orange Rebel website uit de diverse vrolijke gratis plaatjes, voeg de naam en/of foto toe van je dochter, print en plaats het in de broodtrommel.

   

 • Lunchtrommel voor jongens: Om de lunch voor je zoon nog leuker te maken is het slim om rekening te houden met de wensen van je kind. Leuk voor jongens is een broodtrommel met iets wat voor hem geweldig is. Denk aan een lunchtrommel met SpidermanPaw Patrol

  of Lego lunchboxes die in verschillende formaten en kleuren beschikbaar zijn.

  Ook een lunchtrommel die je zelf van design kan veranderen is leuk voor je zoon. Orange rebel heeft ook voor jongens in jongensachtige kleuren, waaronder blauw deze leuke lunch box die je continu kunt personaliseren. Kies op de Orange Rebel website uit de diverse vrolijke gratis plaatjes, voeg de naam en/of foto toe van je zoon, print en plaats het in de broodtrommel.

 

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email