Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Waarom het leuk is om een jongensmoeder te zijn?

Moeder zijn van een jongen is anders dan moeder zijn van een meisje. Vaak wordt gezegd over jongens als zoon dat zij wild en vermoeiend zijn? Als moeder van een of meer jongens weet jij vast beter. Wat is er allemaal positief aan het hebben van een zoon?

  • Zoons zijn ontzettend lief voor hun moeder: Hoewel een groot cliché, is het wel waar: een zoon draagt zijn moeder op handen. Je zoon kiest altijd partij voor jou, wil regelmatig bij je op schoot en geknuffeld worden. En hij zegt voor ALTIJD bij je te blijven wonen (al zegt hij dat nu nog natuurlijk….)
  • Een zoon bezorgt je als moeder geen drama: Als je zoon zijn zin even niet krijgt of gaat het niet zoals hij wil dan kan hij natuurlijk best even flink boos worden, maar over het algemeen is dat zo weer over. Dit geldt ook voor een ruzie met een vriendje. De ruzie is zo weer vergeten en al snel wordt er weer vrolijk doorgegaan.
  • Met je zoon is het nooit saai: Wanneer je zoon thuis is, dan merk je dat. Spelen gaat bij jongens nooit zonder geluid. Heb je meerdere zoons, dan zal het hoe dan ook nooit rustig zijn thuis. Jongens stoeien, springen, doen gek en alles wat ze doen gaat gepaard met veel geluid. Rustig is het nooit in een gezin met jongens, maar dus ook nooit saai.
  • Kleding shoppen is een makkie voor je zoon: Je zal wellicht wat vaker een nieuw broek moeten kopen omdat die wat sneller slijten door al het geklauter en gespeel, maar verder is het aanschaffen van een nieuwe garderobe voor je zoon erg gemakkelijk. Hij trekt zonder mokken aan wat je voor hem koopt en winkelen is zo gedaan: broek, trui, t-shirt, sneakers en klaar is hij!
  • Je zoon is een bikkel: Gevallen of gestoten met een flinke schram als gevolg? Even huile, een kusje erop van mama en dan gewoon weer verder. Het zijn echt bikkels die jongens.
  • Je zoon houdt veel van beweging, en zo komt je als zijn moeder ook nog lekker vaak buiten: Jongens zitten niet stil en hebben veel beweging nodig. Als moeder van een zoon kom je zelf dus ook veel buiten om je zoons naar buiten mee te nemen. Goed dus ook voor jou, want het houd je lekker actief.
  • Je zoon is een goede eter: Hoewel jongens niet perse op jonge leeftijd goede eters hoeven te zijn, komt er vroeg of laat een moment dat ze een onstilbare jonger krijgen. Wat je hem dan ook geeft (pasta, groenten of vlees): alles eet hij met smaak op naast nog een stapel boterhammen per dag. Koken voor zo’n goede eten is een feestje.
  • Je zoon is de trots van je partner: Hoewel het heel fijn is dat je zoon heel lief is voor zijn moeder, is het ook geweldig om te zien hoeveel plezier hij heeft met zijn vader. Stoeien, bouwen of knutselen…en kijk ook vooral goed hoe papa hiervan geniet!
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email