Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Zindelijk maken is kinderspel

Zindelijk worden is een belangrijke stap in de ontwikkeling van een kind. Het boek Zindelijk maken is kinderspel helpt ouders en verzorgers hun kinderen optimaal te begeleiden bij het zindelijk worden. Bovendien helpt het boek je kind op een veel jongere leeftijd zindelijk te maken dan tegenwoordig gebruikelijk is. Zodra een kind al goed kan zitten, met één tot anderhalf jaar, kunnen kinderen namelijk al leren zindelijk te worden.

Zowel voor ouders, als kinderen is het prettig te werken aan zindelijkheid en wordt met dit boek een hele leuke bezigheid in de dagelijkse routine. Het boek bevat een handig vijfstappenplan om je kind geleidelijk en op een plezierige manier in vrij korte tijd zowel overdag als ’s nachts zindelijk te maken. Praktisch is ook dat beschreven wordt hoe je zindelijk maken kunt combineren met een eventuele baan of afstemt met je (in)formele kinderopvang.

Waar is dit boek verkrijgbaar?

Het boek Zindelijk maken is kinderspel kun je hier bestellen.

Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van de leestip “Zindelijk maken is kinderspel” onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!

Meer over de schrijfster

De schrijfster van het boek, Debby Mendelsohn, is psycholoog en moeder van zes kinderen. Wij stelden haar zelf ook nog een aantal vragen:

Wat is de aanleiding geweest voor jou om “Zindelijk maken is kinderspel” te schrijven?

Mijn zes kindjes waren alle zes met 1,5 jaar dag en nacht uit de luiers. Bovendien was het helpen zindelijk worden zowel voor de kindjes als voor mij heel erg leuk om te doen.

Toen vriendinnen zagen dat mijn kinderen geen luiers meer droegen, vroegen ze aan mij hoe ik het had aangepakt. Nadat ik ze mijn aanpak had uitgelegd, kwamen ze vaak al na een week met een enthousiaste reactie: ‘Het ging echt nog makkelijker en sneller dan ik had gedacht.’ Ik merkte dat er heel veel ouders zijn die wel vermoeden dat het mogelijk is om kinderen te helpen zindelijk worden maar niet weten hoe. Zo is het idee ontstaan om mijn ervaringen op te schrijven in een boek. Zodat niet alleen mijn eigen kinderen er later van kunnen profiteren, maar ook anderen.

Of je je kindje zindelijk helpt te worden met 1, 2, 3 of 4 jaar oud maakt niet uit: elke ouder moet dat zelf kiezen. Wel is het handig om te weten hoe het op een leuke manier kan.

Wat doe je naast het schrijven nog meer in de begeleiding van ouders en verzorgers bij het zindelijk maken van hun kind?

Met heel veel plezier kom ik op ouderavonden bij kinderdagverblijven en/of peuterspeelzalen en geef daar workshops. Er zijn workshops voor pedagogisch medewerkers en workshops voor ouders.  De reacties zijn tot nu toe allemaal heel positief en men ziet het luiergebruik afnemen. Daarnaast bied ik professionals en ouders de kans om binnen 24 uur antwoord te krijgen op hun vragen m.b.t. het zindelijk maken van hun kind, middels consulten per email, telefoon of skype. Als ik zelf ergens mee zit, wil ik ook graag snel een antwoord. Daarom biedt ik dat nu aan, aan professionals en ouders.

Ben je van plan ook over andere ouderschapsgerelateerde onderwerpen te schrijven?

Zeker! Op dit moment schrijf ik een boek over borstvoeding. Ik heb alles bij elkaar meer dan 12 jaar borstvoeding gegeven, en wil die ervaring graag delen. Het wordt een praktisch boek, net zoals Zindelijk maken is kinderspel.
De planning is dat het boek februari 2016 in de winkels ligt.

Geïnteresseerden voor een ouderavond of consult kunnen kijken op: www.spelendzindelijk.nl

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email