Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe je je baby voor 9 maanden al zindelijk krijgt

potty trainingInternationaal onderzoek toont aan dat Westerse baby’s tegenwoordig later zindelijk worden met gemiddeld 3-4 jaar oud. De situatie in Vietnam is juist het tegenovergestelde. In Vietnam begint de zindelijkheidstraining al bij de geboorte en zijn luiers overbodig nog voordat de baby 9 maanden oud is. Niet voor niets heeft de Universiteit van Gothenburg uit Zweden nader onderzoek gedaan naar wat wij kunnen leren van deze Vietnamese ouders.

Onderzoekers van de Universiteit van Gothenburg volgden 47 Vietnamese moeders gedurende twee jaar om te achterhalen wat hun zindelijkheidstraining inhield. De techniek blijkt gebaseerd op het leren om gevoelig te zijn wanneer de baby de behoefte heeft om te plassen middels een speciaal fluitend geluid. De fluitmethode begint bij de geboorte en dient als een steeds krachtiger communicatiemiddel naarmate de tijd vordert. Baby’s van 9 maanden oud kunnen hierdoor al gebruik maken van het potje en vanaf 2 jaar zijn de kinderen zelf geheel zelfstandig in staat om naar het toilet te gaan. Uit de studie blijkt bovendien dat de Vietnamese baby’s hun blaas effectiever legen.

Het onderzoek toont aan dat meer geavanceerde communicatie tussen ouders en baby’s ook Westerse ouders zou moeten toelaten om veel eerder met zindelijkheidstraining te beginnen dan nu het geval is. Behalve dat het eerder zindelijk maken van kinderen veel geld aan luiers en tijd bespaard voor ouders, is het ook beter voor de blaascontrole van kinderen en helpt het infecties aan de urinewegen te voorkomen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email