Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Broertje of zusje maakt je kind slanker

Een jonger zusje of broertje kan vervelend zijn, vanuit het perspectief van het oudere kind. Ze pakken je spullen af zonder te vragen, ze blijven niet uit je kamer, ze storen wanneer er vriendjes zijn en ze houden ook nog eens van klikken. Maar: het blijkt dat een kleine zus of broer ook goed kan zijn voor de gezondheid van je oudste!

Volgens een, uitgevoerd door de Universiteit van Michigan, verkleint de geboorte van een jonger kind het risico op obesitas van het oudere kind, vooral wanneer het oudere kind tussen de 2 en 4 jaar oud is.

De studie analyseerde de gegevens van 697 kinderen verspreid over de Verenigde Staten. Op basis hiervan kon de conclusie getrokken worden dat de komst van baby broertje of zusje een relatie kent met een gezonder BMI van het oudere kind  totdat het kind naar de basisschool gaat. Kinderen die geen jonger broertje of zusje hadden hadden eenmaal op de basisschool een 3 maal groter risico op obesitas.

Een mogelijke verklaring hiervan volgens de wetenschappers, is dat ouders mogelijk de voedingswijze van hun kind veranderen op het moment dat er nog een kindje geboren wordt. En omdat kinderen lange termijn eetgewoontes ontwikkelen rond de leeftijd van 3 jaar, hebben deze veranderingen significante impact.

 

Een andere verklaring kan volgens de wetenschappers zijn, dat kinderen wanneer zij eenmaal  een baby broertje of zusje krijgen een meer verzorgende rol op zich nemen wat zich ook meer uit in actief spel en minder tijd voor de tv, wat ook bijdraagt aan een gezonder BMI.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email