Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Gescheiden ouders blijven bij elkaar in de buurt wonen

Steeds meer kinderen krijgen te maken met een scheiding van hun ouders. Co-ouderschap is steeds gangbaarder geworden in de afgelopen decennia. In geval van co-ouderschap wordt de zorg voor de kinderen gedeeld tussen de ouders en brengen de kinderen ongeveer gelijke tijd door in beide ouderlijke woningen. Als ouders bij elkaar in de buurt wonen, ondersteunt dit het co-ouderschap.

In de CBS-reeks Statistische Trends is onderzoek gedaan naar de afstand tussen ouders, na een verhuizing als gevolg van een scheiding. Hierbij spelen diverse factoren een rol. Zoals de leeftijd van kinderen tijdens de scheiding, het welvaartsniveau van het gezin, de stedelijkheid van de woonomgeving en of een ouder een nieuwe partner heeft waar hij of zij mee gaat samenwonen.

In het onderzoek is ook gekeken naar de afstand tussen gescheiden ouders in 2014 versus 2004. Een interessante keuze omdat in de periode tussen 2004 en 2014 steeds meer ouders voor co-ouderschap kozen en ook wetgeving werd geïntroduceerd die ouders aanmoedigt na de scheiding een regeling te treffen waarbij zij beiden op gelijkwaardig niveau betrokken blijven bij de opvoeding van de kinderen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email