Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Welke invloed heeft corona op de omgangsregel van de kinderen van gescheiden ouders?

Er zijn veel vragen van gescheiden ouders over de invloed van corona op hun gebruikelijke omgangsregeling. Ouders vragen zich af of ze moeten voldoen aan de regeling. Ook willen ze dringend weten hoe het gaat met de omgang van het kind op het moment dat er verdergaande maatregelen worden genomen zoals een lock-down.

Juridische loketten krijgen hier sinds afgelopen week veel vragen over binnen. Sommige ouders houden hun kind vanwege het besmettingsgevaar liever in hun huis, in plaats van te brengen naar het huis van de andere ouder.Het corona virus is echter geen reden om het kind bij een ouder thuis te houden.

Niet alleen omdat de andere ouder ook graag zijn of haar kind niet wil missen, maar ook omdat het voor het kind van belang is dat in deze bijzondere tijden er wat betreft omgang met ouders niet teveel verandert.
Wanneer de andere ex partner gezondheidsklachten heeft, is het natuurlijk iets anders, volgens juridische loketten. In dat geval moet de andere ouder geïnformeerd worden en vindt er overleg plaats tussen beiden hoe dit op te lossen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat een ouder eenzijdig tot dit besluit komt, hierdoor ontstaan er enkel conflicten.

In het geval van een lockdown zijn ouders bang dat zij hun kinderen gedurende een langere periode niet kunnen zien. Volgens juridisch advies is de kans groot dat de kinderen dan inderdaad bij de ouder blijven bij wie ze op dat moment zijn en de kinderen door de andere ouder een tijdje niet gezien wordt. Dat is bijzonder vervelend voor de ouder en de kinderen, maar helaas overmacht. Online communicatiemiddelen moeten dan uitkomst bieden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email