Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

In welke landen kun je met je gezin het beste wonen?

Met enige regelmaat verhuizen Nederlandse gezinnen naar het buitenland om daar hun dromen waar te maken. Een verhuizing naar het buitenland heeft veel impact op het gezin en met name de kinderen. Het vinden van geluk hangt ook sterk samen met het land waarvoor gekozen wordt.

Reden genoeg voor Internations, een wereldwijd netwerk van expats en ondernemers, een enquête te houden onder expats om te inventariseren welke landen je je volgens hen als beste met je gezin kunt vestigen. Hierbij zijn onder meer het onderwijs, kinderopvang, de gezondheid en veiligheid van kinderen.

Dit heeft geleid tot een lijst van de volgende 15 landen, waarbij met name Europese landen hoog scoren.

 1. Finland
  Finland wordt heel goed beoordeeld als het gaat om gezondheid en veiligheid van kinderen. Maar liefst 70% van de expats noemde de kwaliteit van het onderwijs uitstekend.
 2. Tsjechië
  Dit Oost-Europese land komt met name zo hoog in de lijst omdat het onderwijs er erg goedkoop is.
 3. Israël
  Israël werd gewaardeerd om de kwalitatief goede kinderopvang en de mogelijkheden om verschillende soorten onderwijs te volgen.
 4. Oostenrijk
  Oostenrijk stond vorig jaar nog op de eerste plek, maar is gedaald naar een vierde plek omdat het land achteruit is gegaan op zaken als familiewelzijn en kwaliteit van onderwijs.
 5. Zweden
  Ook Zweden is ten opzichte van vorig jaar wat gezakt in de lijst. Achtergrond hiervan is dat er op het moment veel veranderingen plaatsvinden op het gebied van onderwijs.
 6. Noorwegen
  Noorwegen is juist gestegen in de lijst. Stond het land vorig jaar nog op een 17e plek, dankzij de verbeterde kinderopvang heeft Noorwegen een zesde plek weten te bemachtigen.
 7. Australië
  Australië scoort als continent met name goed omdat kinderen en veel verschillende activiteiten kunnen ontplooien.
 8. Taiwan
  Dit Aziatische land staat vooral goed bekend om de veiligheid voor kinderen. Ook wordt Taiwan positief beoordeeld als het gaat om kindvriendelijkheid.
 9. België
  België wordt positief beoordeeld op kwaliteit van zowel kinderopvang als onderwijs.
 10. Duitsland
  Alhoewel Duitsland op een 10e plek staan, brengen expats hun kinderen toch liever onder bij een internationale school in plaats van een nationale school.
 11. Frankrijk
  Fransen staan er niet bepaald bekend om dat zij goed zijn in het spreken van een andere taal. Toch vinden expats dit geen probleem en vinden het prettig dat hun kinderen Frans als tweede taal leren.
 12. Polen
  Vanwege de goedkope kinderopvang en gevarieerd onderwijs staat Polen op een 12e plek.
 13. Nederland
  Een dertiende plek voor Holland, omdat onze beschikbaarheid van kinderopvang en onderwijs hoog is. En de diversiteit in het Nederlandse onderwijs er met name voor zorgt dat expats graag in ons land wonen met hun gezin.
 14. Luxemburg
  Luxemburg staat bekend om het familiewelzijn en de veiligheid voor kinderen.
 15. Zuid-Afrika
  Hoewel Zuid-Afrika niet bepaald een veilig imago heeft, ligt dit kennelijk toch anders bij expats. Mede omdat er altijd wat te doen is voor kinderen, wordt dit land goed gewaardeerd.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email