Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

IJslandse politica geeft borstvoeding terwijl zij debatteert

Unnur Brá Konráðsdóttir, is een IJslands parlementslid van de IJslandse Onafhankelijke Partij. Unnur gaf haar 6 weken oude baby borstvoeding tijdens een toespraak. Dat gebeurde in het IJslandse parlement. Een video van moeder en dochter werd uitgezonden op de nationale televisie.

Konráðsdóttir nam haar baby al regelmatig mee naar het parlement, meestal hield haar dochter zich rustig, nu kreeg ze echter honger en begon te huilen, net op het moment dat zij moest spreken over een wetsvoorstel.

“Ze had honger en ik had ook niet verwacht dat ik nog moest spreken”, geeft Konráðsdóttir aan. “Maar er werd daarna nog gesproken over een wetsvoorstel dat ik had ingediend. Ik moest hierop reageren.” Hoewel haar partijgenoten nog aangeboden hadden om de baby even vast te houden, besloot ze het kind toch mee te nemen naar het spreekgestoelte. “Ze heeft het debat niet verstoord, integendeel”, zegt Konráðsdóttir. “Doordat ik haar ben gaan voeden, is ze rustig gebleven.”

Hoewel de beelden veel aandacht kreeg in de internationale media, maakt Konráðsdóttirzich niet druk. “Dit moet nu eenmaal gebeuren. Er is niets meer natuurlijk dan je baby de borst geven.”

Het filmpje bekijk je hier.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email