Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vermijd beter de (kinder)boerderij als je zwanger bent of wilt worden

Dat je als zwangere vrouw goed moet letten op wat je eet en drinkt, is algemeen bekend. Maar wist je dat je ook een bezoekje aan de kinderboerderij beter even kunt uitstellen? Geiten en schapen kunnen namelijk ongemerkt bepaalde bacteriën met zich meedragen.

Als je zwanger bent, loop je een groter risico op bepaalde ziekten dan wanneer je niet zwanger bent. Reden dus om extra voorzorgsmaatregelen te nemen ten aanzien van hygiëne en voeding. Voorzichtigheid is ook geboden tijdens je zwangerschap als het gaat om een bezoek aan een (kinder)boerderij . Geiten en schapen kunnen bepaalde ziekteverwekkers met zich meedragen die schadelijk zijn voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden.

Via de wol of vacht van de dieren kunnen geïnfecteerde stofdeeltjes in de lucht komen die door inademing in je vruchtwater terecht kunnen komen. Door het inademen van die stofdeeltjes kunnen jij en je ongeboren baby besmet raken met diverse ziektes als Toxoplasmose, brucellose, rode hond, Chlamydophila en Q-koorts. Deze ziektes kunnen onder meer het risico op een miskraam verhogen. Hoewel deze gezondheidswaarschuwing het hele jaar door geldt, zijn de risico’s op besmetting extra groot tijdens de lammerperiode in het voorjaar. 

Wanneer je zwanger bent, of wilt worden, vermijd dus liever de geiten- en schapenstallen. Ook contact met stro, voer en mest van andere dieren wordt afgeraden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email