Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Last van zwangerschapsmisselijkheid? Goed voor je baby!

8jaarZwangerschapsmisselijkheid is, als je er last van hebt, een van de meest vervelende bij-effecten van je zwangerschap. Er is echter ook iets positiefs aan. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat zwangere vrouwen die last hebben van zwangerschapsmisselijkheid (de hele dag) een kleine risico hebben op een miskraam of vroeggeboorte en dat hun baby’s minder last hebben van andere aandoeningen bij de geboorte en ook hoger scoren bij IQ tests. Het onderzoek werd geleid door Dr. Gideon Koren,een kinderarts van THe Hospital for Sick Children in Toronto en oprichter van het Motherisk Program van het ziekenhuis.

Dit betekent niet dat vrouwen die geen last hebben van misselijkheid tijdens de zwangerschap zich zorgen moeten gaan maken. Maar het kan voor zwangere vrouwen die er wel last van hebben, een welkome boodschap zijn. “Sommige van deze vrouwen hebben zoveel last van misselijkheid tijdens de zwangerschap dat zij zelfs overwegen om de gewenste zwangerschap te beëindigen, deze boodschap kan werken als licht aan het einde van de tunnel.”

De bevindingen zijn gebaseerd op een systematische review van 10 verschillende studies waarbij honderden duizenden zwangerschappen werden gemonitoord. Het onderzoek werd gepubliceerd in de August issue van de journal Reproductive Toxicology. Circa 85% van de zwangere vrouwen hebben last van misselijkheid tijdens de zwangerschap. Artsen geloven dan snel verhogende niveaus van het hormoon human chorionic gonadotropin, dat vrijkomt van de placenta, de oorzaak hiervan is. Hoe hoger het niveau van dit hormoon, des te beter waren de uitkomsten van de gezondheid van de foetus en baby.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email