Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Ouders besteden gemiddeld 4000 euro in eerste levensjaar baby

Een nieuwe studie door Britse retailer Morrisons heeft geconstateerd dat de gemiddelde ouder £ 3388 (circa EUR 4000,-) besteedt aan dagelijkse benodigdheden voor hun baby in het eerste levensjaar. Voor bijna één op de vijf (17%) kwamen de kosten zelfs hoger uit dan £ 5.000 (circa EUR 5900,-). Algemene babyspullen zoals sterilisatoren, flessen en luiertassen werden geïdentificeerd als de grootste kostenpost door twee derde van de ouders (60%), terwijl bijna een vijfde (18%) luiers als grootste kostenpost zag. 10% gaf aan dat ‘voedsel’ voor de baby hun grootste kostenpost was, terwijl nog eens 10% aangaf veel kosten te hebben gehad aan het opknappen van het huis ter voorbereiding op de nieuwe aanwinst.

Meer dan de helft van de ouders (54%) vond dat de term ‘vermoeiend’ de beste uitdrukking gaf aan het eerste jaar met een baby, met38% verwoordde het als de ‘grootste leerervaring van hun leven’.

Sonia Whiteley-Gast van Morrisons geeft aan: “Als ouder, begrijp ik dat het eerste jaar met een nieuwe baby – vooral als het je eerste kind is – net zo uitdagend als speciaal is. Naast het gebrek aan slaap, kan het echt druk zetten op de familie financiën.

Morrisons ondervroeg 3.000 Britse volwassenen met kinderen in de leerplichtige leeftijd van 4-16 jaar om een ​​beter begrip te krijgen van het winkelende publiek.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email