Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vaders hebben andere relatie met dochter dan zoon

Vaders van zoons blijken minder aandacht te hebben voor hun kind dan vaders van dochters. Dit concluderen twee Amerikaanse universiteiten die 52 vaders een kleine computer aan hun broekriem lieten dragen.

Twee keer per week ging het computertje op een willekeurig moment aan, waarvan 1 keer doordeweeks en 1 keer in het weekend. Vervolgens werd vijftig seconden lang een geluidsopname gemaakt om de interactie tussen vader en zoon of vader en dochter vast te leggen.

Op basis van deze opnamen kon geobserveerd worden dat vaders anders omgaan met hun dochters dan met hun zoons. Zo zijn vaders met hun zoons meer fysiek aan het spelen en met hun dochters juist meer aan het praten.. De onderzoekers ontdekten ook een verschil in omgaan met huilen.

De onderzoekers geven aan dat wij ons ervan bewust moeten zijn dat het geslacht van een kind van invloed kan zijn op hoe zij behandeld worden, ook al speelt hierbij geen opzet. Ook is het van belang te erkennen dat vaders waarschijnlijk minder aandacht besteden aan de emotionele behoeften van hun zoon. Indien zij dat wel doen, zou dit de empathie bij jongens enorm kunnen verbeteren volgende de onderzoekers.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email