Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Voor 5de jaar starten met zwemles blijkt weinig nut te hebben

Kinderen van 4 jaar worden al toegelaten tot zwemles, veel zin blijkt het echter niet te hebben. Volgens experts is waaronder de zwembond, de KNZB, is 4 jaar namelijk niet de beste leeftijd om te starten met leren zwemmen. Op deze leeftijd zijn kinderen over het algemeen nog niet in staat zoiets ingewikkelds als een zwemslag te leren, terwijl dit een belangrijk onderdeel is van het zwemdiploma A.

Kinderen tussen de vijf en zeven jaar kunnen zich gemakkelijker de zwemslag aanleren. Totdat je kind 5 is, worden ouders vooral geadviseerd vaak met hun kind naar het zwembad te gaan zodat kinderen spelenderwijs al veel leren waar zij veel baat bij hebben wanneer ze eenmaal zwemles hebben.

Even wachten is dus verstandig. Schrijf je kind echter wel op tijd in. Veel zwemlesaanbieders hebben eten wel de wachtlijsten van veel zwemlesaanbieders in de gaten worden gehouden: het kan anders gebeuren dat je kind wel heel laat begint aan zwemlessen. Driekwart van de zwemlesaanbieders heeft een wachtlijst, en een kwart heeft een wachtlijst van langer dan drie maanden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email