Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Visolie helpt om ernstige zwangerschapscomplicaties te beperken

By: rjp

Het nemen van visolie tijdens de zwangerschap kan (de gevolgen van) ernstige complicaties zoals zwangerschapsdiabetes, pre-eclampsie en miskraam  beperken of voorkomen, volgens onderzoekers van de Universiteit van West-Australië. De onderzoekers hebben visolie aan het dieet van zwangere ratten toegevoegd en hebben het effect hiervan onderzocht op de placenta en de foetus. Onderzoekers van de vakgebieden Anatomie, Fysiologie en Humane Biologie, Geneeskunde en Farmacologie hebben samengewerkt om de studie, die is gepubliceerd in het augustusnummer van het Journal of Lipid Research, uit te voeren.

Het was al algemeen bekend dat visolie gunstig kan zijn voor de foetale ontwikkeling van de hersenen. Dit onderzoek suggereert echter dat het ook de functie van de placenta verbeterd. Aangetoond is namelijk dat na de visolie suppletie de placenta hogere niveaus kent van zogenaamde resolvins. Resolvins die bestaan uit omega-3 vetzuren en zijn ontstekingsremmers.

De bevindingen helpen onderzoekers aanzienlijk verder in hun begrip van hoe visolie inname gunstig kan zijn tijdens de zwangerschap. Er zijn echter wel menselijke proeven nodig waren om de bevindingen te bevestigen en de effecten verder te verkennen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email