Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Zijn iPads en tablets slecht voor jonge kinderen?

Volgens het laatste rapport Ofcom is het aantal tablets binnen huishoudens  meer dan verdubbeld van 20 % in 2012 naar 51%. Waar er kinderen in zijn in deze huishoudens, zijn dit met name de bedreven gebruiker binnen de huishoudens.

Het tablet eigendom is meer dan verdubbeld in de afgelopen jaren en, zoals veel ouders vinden, zijn de kinderen zeer bedreven in het gebruik ervan. Sinds de lancering, zijn tablets steeds populairder geworden in het leren geworden van het kind op school. En, in groeiende aantallen, kopen ouders tablets ook voor thuisgebruik waar hun kinderen ook gebruik van maken. Maar zijn deze apparaten schadelijk is voor hun ontwikkeling? Of moedigen ze de ‘ technologische intelligentie’ aan?

Jordy Kaufman , directeur van het babylab van de Swinburne University in Melbourne , heeft de impact van het gebruik van technologie op kinderen van 2-5 jaar onderzocht. Kaufman kreeg het idee voor zijn onderzoek vanwege zijn eigen zoon , toen vijf , die hij zag spelen met een iPod Touch. ” Het was zo intuïtief voor hem. Ik dacht : er is iets belangrijks gaande hier en we moeten leren welke effecten dit heeft op het leren, aandacht, geheugen en sociale ontwikkeling . ”

Het onderzoek van het team zal later dit jaar worden gepubliceerd. Naar aanleiding van het onderzoek is Kaufman ervan overtuigd dat het verkeerd is om te zeggen dat tablets dezelfde negatieve effecten hebben als televisies. De moeilijkheid voor de ouders is alleen dat de gevaren van tabletgebruik voor kinderen – als er al gevaren bestaan ​​- nog niet zijn geïdentificeerd . Het onderzoek hierover staat nog in de kinderschoenen . We weten weinig over wat er in het hoofd van een kind, terwijl ze bezig zijn met een tablet. Dit komt deels doordat het moeilijk is om de hersenactiviteit te meten bij iemand die in beweging is. Totdat we meer weten , moeten de ouders op hun eigen instinct afgaan.

 

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email