Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

10 dingen die je niet tegen een zwangere vrouw moet zeggen die overtijd is

Overtijd raken tijdens je zwangerschap is allesbehalve leuk. Je leeft zo toe naar de uitgerekende datum, dat je haast zou vergeten dat het ook kan voorkomen dat je bevalling niet noodzakelijkerwijs op die dag plaatsvindt, maar ook nog even op zich kan laten wachten.

Ken jij iemand in je omgeving die haar ongeboren kind al langer dan gewenst met zich meedraagt? Dan zijn dit de 10 dingen die je beter niet tegen haar moet zeggen:

 1. “Weet je zeker dat je verloskundige zich niet in de uitgerekende datum vergist heeft?”
  Zij is een deskundige met jarenlange ervaring: hoe kom je erbij?!
 2. “Hoeveel centimeter ontsluiting heb je al?”
  Als je voor mijn zwangerschap al nooit naar de toestand in privé gebied op de hoogte was, is dit ook niet het moment om daarover te beginnen, vind je van wel?!
 3. “Heb je *voeg hier één of ander huis/tuin/keukenmiddeltje om de bevalling in gang te zetten* al geprobeerd?” 99,9% kans dat ik alles al een keer geprobeerd heb. 
 4. “Wow, je staat op springen!” En bedankt voor het compliment!
 5. “Hoe kan het dat je nog rondloopt?” Omdat ik zwanger ben, niet gewond.
 6. “Slaap nog maar wat bij, je zult het nog nodig hebben.” Heb je zelf wel eens geprobeerd lekker de slaap te vatten terwijl er een bowlingbal op je borstkas duwt?
 7. “Zo, het lijkt wel alsof jij al eeuwen zwanger bent!” Als het voor iemand eeuwig lijkt te duren, dan is het wel voor mij, bedankt dat je het er nog even inwrijft.
 8. “Het zal vast te gezellig zijn bij jou in je buik!” Zou jij het gezellig vinden om ruim 9 maanden door te brengen in een veel te kleine, vochtige en warme omgeving?
 9. “Weet je zeker dat je nog al bevallen bent?” Nu je het zegt…. !
 10. “Je bent je bevalling toch niet aan het geheimhouden hè?!” Dus wel. Dit is het moment om te beginnen met geheimzinnig te doen. 
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email