Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Aspirine kan ernstige complicaties tijdens zwangerschap voorkomen

7Nieuw onderzoek toont aan dat aspirine pre-eclampsie, een ernstige complicatie van een te hoge bloeddruk en eiwitverlies via de urine, kan voorkomen tijdens de zwangerschap. Pre-eclampsie kan leiden tot vroegtijdige geboorten en andere problemen.

Dit nieuwe onderzoek toont aan vrouwen die na de 12e week van de zwangerschap een dagelijkse, lage dosis aspirine namen, een veel lager risico hadden op het ontwikkelen van de aandoening. De studie toont aan dat een lage dosis van aspirine het risico op vroeggeboorte met 14 procent vermindert.

Voorheen werd aspirine niet aanbevolen voor zwangere vrouwen omdat het via het bloed van de moeder de foetus bereikt. Experts geven nu echter aan dat een kleinere dosis wel veilig is.

Het onderzoek werd gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email