Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Baby producten die je niet perse nodig hebt

Als je zwanger bent zul je merken dat je wordt overspoeld met artikelen die je allemaal op je kooplijst zou moeten zetten. Als je niet uitkijkt ben je zo duizenden euro´s verder. Maar heb je alles wel echt nodig? Hieronder een aantal baby producten die wellicht bovenaan je lijstje staan, maar helemaal niet strikt noodzakelijk zijn voor de komst van je baby.

Aankleedcommode

Dit is een meubel voor de verzorging van je kindje die je definitief kan skippen. Het neemt veel waardevolle ruimte in, in de babykamer en kan ook nog heel prijzig zijn. En de werkelijkheid is dat met alle luiers die je gedurende dag zult verschonen, je waarschijnlijk niet elke keer naar de aankleedcommode zult gaan. Zeker als je trappen in huis hebt zult je je kindje verschonen op een plek die op dat moment het beste uitkomt.

Billendoekjesverwarmer
Hoewel de belofte is dat door de eenmaal geopende billendoekjes in de billendoekjesverwarmer te stoppen, je doekjes niet uitdrogen is dit helaas zinloos. Ook in de billendoekjesverwarmer drogen ze snel uit. Een andere reden om hem niet aan te schaffen is dat een warme broeierige plek als een billendoekjesdoos een bron van bacteriën is. Verder werden tussen 1997 en 2001 500.000 billendoekjesverwarmers teruggeroepen omdat deze ouders een elektrische schok hadden gegeven. Tot slot zal je baby gewend raken aan warme billendoekjes. Dat brengt het risico met zich mee dat wanneer je eens onderweg bent, hij het niet zal accepteren dat zijn billen met een koud doekje worden afgeveegd. Niet kopen dus.

Luierwegwerpsysteem

Waarom zou je ouder luiers meerdere dagen willen bewaren? En vervolgens het systeem telkens grondig moeten wassen? Gooi je luiers gewoon dagelijks weg en als je je echt zorgen maakt om de geur van luiers koop dat wegwerpzakjes voor luiers (diepvrieszakjes werken ook) om bevuilde luiers daarin weg te gooien.

Speciaal baby wasmiddel

Wanneer je baby eraan komt, zult je ter voorbereiding heel veel gaan wassen. En als je baby er eenmaal is, vraag je je af of het wassen nooit ophoudt. In tegenstelling tot wat je wellicht hebt gehoord, is het niet nodig de kleding van je baby met een speciaal wasmiddel te wassen. Alles wat je nodig hebt is een merk dat helder is dat het geen parfum- of kleurstoffen gebruikt die de huid van je baby zouden kunnen irriteren. Dat is voldoende. Grote voordeel is dat de kleding van je baby gewoon mee gewassen kan worden met de kleding van de rest van het gezin.

Wiegje

Een wiegje is geen must voor je baby. Je kunt ook direct met een ledikant beginnen, mede omdat een wiegje na een paar maanden al te klein wordt. Als je toch heel graag een wiegje wilt, kun je deze beter nog lenen van familie of een vriendin en dan natuurlijk wel inclusief de aankleding!

Kinderstoel

Baby’s hebben natuurlijk een plek nodig om te eten, maar of je daar nu perse een kinderstoel voor nodig hebt? Kinderstoelen nemen veel ruimte in beslag in je huis en zijn kostbaar. Daarbij worden ze vaak echt smerig van alle etensresten, dat je ze eigenlijk dagelijks uitgebreid zou moeten schoonmaken, met name in de hoekjes die je minder goed ziet. In plaats van een kinderstoel, zou je beter gebruik kunnen maken van een opzetstoel. Die kun je op je eigen eettafelstoel bevestigen met een riempje en er weer afhalen en opbergen als je dat wilt. Een stuk goedkoper alternatief die weinig ruimte in beslag neemt.

Baby keukenmachine

Heb je echt speciaal een keukenmachine nodig om babyvoeding te maken? Los van de enorme kosten, heb je er ook veel schoonmaakwerk aan. Een regulier blender om het eten voor je baby te mixen en fijn te maken is echt voldoende, meer heb je niet nodig.

Luiertas
Hoewel je een tas nodig hebt om spullen voor je baby in mee te dragen, betekent dat niet dat je een extreem dure luiertas hoeft te hebben. Hoewel sommige luiertassen er mooi uitzien, hebben de meeste niet persé speciale features die hun specifiekk babyvriendelijk maken. Een eigen tas met voldoende ruimte doet net zo goed het werk!

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email