Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Baby’s zouden niet mogen slapen in een autostoel

Nieuw onderzoek suggereert dat baby’s niet zouden mogen slapen in het autostoeltje wanneer ze niet in de auto zitten. Een studie van de Universiteit van Auckland heeft een relatie gevonden tussen de autozitjes en een verminderd zuurstofgehalte, wanneer hoofden van baby’s naar voren zakken wanneer ze in slaap vallen in de autostoel.

De onderzoekers bestudeerden de ademhalingspatronen van baby’s die slapen in een autostoeltje, met en zonder schuim kunststof inzetstuk. Ze kwamen tot de conclusie dat de ademhalingsproblemen aanzienlijk werden verlaagd wanneer het inzetstuk werd gebruikt aangezien het hoofd van de baby rechter op bleef. Dr. Christine McIntosh, de hoofdonderzoeker, geeft aan dat de studie ouders wijst op het feit dat hun baby’s niet op andere momenten dan in de auto moeten slapen in een autostoeltje.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email