Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Door kinderen te straffen wordt hun lieggedrag bevorderd

Onderzoekers van de McGill University in Canada concluderen dat kinderen eerder geneigd zijn om opnieuw te liegen wanneer hen een straf boven het hoofd hangt.

In het onderzoek loog twee derde van 372 kinderen tussen de 4 en 8 jaar die aan het onderzoek meededen tijdens een experiment. De onderzoekers lieten de kinderen een minuut lang alleen met een speeltje dat achter hun lag. De kinderen kregen vervolgens de opdracht zich niet om te draaien om te kijken naar het speeltje. Twee derde deed dit echter toch. Als de onderzoekers de kinderen vervolgens vroegen of zij zich misschien toch hadden omgedraaid, jokte twee derde opnieuw. Op het moment dat een kind bang was gestraft te worden als de waarheid aan het licht zou komen, steeg de kans op het vertellen van een nieuwe leugen. Tot slot bleek uit het onderzoek dat hoe ouder het kind was, hoe groter de kans dat het kind een leugen vertelden.

Ook al sta je er als ouders soms met je neus bovenop, uit onderzoek blijkt dat het dus geen zin heeft om je kinderen straf te geven als je ze betrapt op een leugentje. Het straffen van je kinderen straffen zou namelijk het liegen alleen maar bevorderen. Zodra kinderen ouder zijn is het beter ze aan te spreken op hun gevoel voor goed en kwaad.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email