zwanger2

Een zwangerschapstest doen met je smartphone

Wetenschappers van de Universiteit van Hannover hebben met behulp van een smartphone en wat goedkope onderdelen een manier gevonden om bijvoorbeeld met je smartphone een zwangerschapstest te kunnen doen.

Dit deden de onderzoekers met behulp van onder meer glasvezel, een dopje van een spa fles en nog wat onderdelen van een refractometer. Een refractometer is een apparaat waarmee stoffen in een vloeistof gemeten kunnen worden. Normaliter is de meter zeer kostbaar, de onderzoekers ontdekten echter dat een smartphone en wat onderdelen afdoende kan zijn voor een werkende meter.

Volgens de onderzoekers zijn er allerlei toepassingen te bedenken, waaronder een mobiele zwangerschapstest. Afhankelijk van
Voordat dit daadwerkelijk mogelijk is, is er echter nog een lange weg te gaan. De vervolgstap is dat de onderzoekers verder onderzoek gaan doen en zoeken naar manieren om het systeem nog beter te maken. De verwachting is dat dit nog wel enkele jaren kan duren.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone