Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Een zwangerschapstest doen met je smartphone

Wetenschappers van de Universiteit van Hannover hebben met behulp van een smartphone en wat goedkope onderdelen een manier gevonden om bijvoorbeeld met je smartphone een zwangerschapstest te kunnen doen.

Dit deden de onderzoekers met behulp van onder meer glasvezel, een dopje van een spa fles en nog wat onderdelen van een refractometer. Een refractometer is een apparaat waarmee stoffen in een vloeistof gemeten kunnen worden. Normaliter is de meter zeer kostbaar, de onderzoekers ontdekten echter dat een smartphone en wat onderdelen afdoende kan zijn voor een werkende meter.

Volgens de onderzoekers zijn er allerlei toepassingen te bedenken, waaronder een mobiele zwangerschapstest. Afhankelijk van
Voordat dit daadwerkelijk mogelijk is, is er echter nog een lange weg te gaan. De vervolgstap is dat de onderzoekers verder onderzoek gaan doen en zoeken naar manieren om het systeem nog beter te maken. De verwachting is dat dit nog wel enkele jaren kan duren.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email