Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Griepprik tijdens zwangerschap beschermt baby tegen griep

Wanneer een vrouw tijdens haar zwangerschap een griepprik krijgt toegediend, loopt haar pasgeboren baby een minder groot risico op het krijgen van de griep. Dit is de conclusie van een onderzoek door de Amerikaanse universiteit van Utah. Het betreffende onderzoeksteam verzamelde gegevens van ruim 245.000 zwangere vrouwen en 249.000 kinderen tijdens negen griepseizoenen.

Bij de zwangere vrouwen werd een tweedeling gemaakt tussen de vrouwen die geen griepprik hadden gekregen tijdens de zwangerschap en vrouwen die dat juist wel hadden gekregen. In de groep van vrouwen met griepprik werd ontdekt bij hun kinderen jonger dan zes maanden de griep 70% minder vaak gemeten. Deze kinderen werden daarnaast 80% minder vaak opgenomen in het ziekenhuis vanwege de griep. Wanneer het laboratorium wel griep vaststelde bij het kind, was dat voor 97% het geval bij kinderen van moeders zonder griepprik.

“Omdat baby’s in de eerste zes maanden van hun leven niet gevaccineerd kunnen worden tegen groep, zijn zij afhankelijk van de bescherming van anderen deze periode. Wanneer zwangere vrouwen een griepvaccinatie krijgen, zitten daar zodoende voordelen aan voor hun kinderen”, geeft onderzoeker Julie Shakib aan.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email