Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Grootte testikels van de man wijst op zijn geschiktheid om te zorgen voor kind

De geschiktheid van mannen voor de zorg van kinderen kan worden weerspiegeld door de omvang van hun testikels, volgens een studie van Amerikaanse wetenschappers. Onderzoekers ontdekten dat mannen met kleinere testikels meer kans hebben om de leiding te nemen in het in bad doen van de kinderen , het bezoeken van de dokter met de kinderen, het nachtelijk troosten , en andere ouderschapsverantwoordelijkheden – dan andere mannen met grotere testikels. Hetzelfde verhaal werd bevestigd door hersenscans waaruit bleek dat mannen met kleinere geslachtsklieren sterker reageerden op foto’s van hun eigen kinderen hadden dan mannen met grotere geslachtsklieren.

Jennifer Mascaro, een antropoloog aan de Emory University in Atlanta geeft aan dat deze conclusie niets zegt over de oorzaken . Ze vermoedt dat de grootte van testikels van een man zijn betrokken bij de zorg van het kind beïnvloedt. Maar het omgekeerde kan ook waar zijn: bij mannen die graag betrokken willen zijn bij de zorg van het kind, krimpt de omvang van de testikels vervolgens.

Mascaro baseerde haar experimenten op de zogenaamde levensgeschiedenis theorie. De theorie kan verklaren hoe de evolutie organismen vormgeeft om hun kansen op het hebben van vruchtbare jongen te optimaliseren. Er zijn verschillende strategieën in de natuur te onderscheiden. Zeeschildpadden hebben vele nakomelingen , maar doen er weinig aan om ze op te voeden , terwijl chimpansees veel minder jongen hebben, maar in verhouding veel investeren in hun opvoeding .

De onderzoekers vroegen 70 samenwonende paren met kinderen van 1 tot 2 jaar om een vragenlijst in te vullen over hoe ze ouderschapstaken verdeelden. Hun antwoorden werden gerangschikt van een tot vijf , waarbij een gedefinieerd werd als dat de moeder altijd verantwoordelijk was , en vijf de definitie kende dat de vader de belangrijkste verzorger was. De laagste mannelijke score was in de vroege jaren ’40 , de hoogste scores, doordat er veel thuisvaders waren, waren in de jaren ’80 . Naar aanleiding van de ingevulde vragenlijsten hebben de wetenschappers de grootte van teelballen van de mannen gemeten met de scanning techniek magnetische resonantie beeldvorming.Details van het onderzoek worden gerapporteerd in Proceedings van de National Academy of Sciences.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email