By: Hamish Darby

Herkenbaar bord om rustige plek voor borstvoeding aan te geven

Met een duidelijk en herkenbaar bord moeten vrouwen in heel Europa binnenkort een afgezonderde plek buitenshuis kunnen vinden om borstvoeding te geven. Het borstvoedingsbord is het initiatief van Kroatische Europarlementariër Marijana Petir.

Petir wil graag plekke creëren voor moeders die borstvoeding geven in in pompstations, postkantoren, banken, winkels, restaurants en musea. Deze plekken worden dan gemarkeerd met de Europese borstvoedingsster. Voor haar idee verzamelt Petir momenteel handtekeningen bij haar Europese collega’s. “Ons plan past prima in het Europese streven om obesitas tegen te gaan, wat immers begint met een goede voeding voor de baby”, zegt Petir.

De verwachtingen zijn hoopvol over het verkrijgen van voldoende handtekeningen. Met een kleine uitgave kan namelijk kapitalen verdiend worden op de gezondheidszorg. Baby’s die moedermelk krijgen zijn later namelijk sterkere en gezondere volwassen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone