Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kan autisme bij de geboorte worden gediagnosticeerd?

Nog niet. Maar op een dag kan het een mogelijkheid zijn. Onderzoekers zijn namelijk momenten bezig met het ontwikkelen van een techniek die de placenta voor troboblast insluitsels (TI) analyseert. Dit zijn plooien die kunnen worden waargenomen op een microscopisch niveau. Voorlopig onderzoek suggereert dat een dichtheid hiervan kan duiden op het risico op Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

De volgende stap die nu gezet wordt is dat er gedurende meerdere jaren baby worden bestudeerd om de omvang van dit risico te bepalen.
Het intrigerende aan dit project is dat de wetenschappers beweren dat de biologische screening een vroege interventie zal bevorderen. Dit is een fantastisch perspectief, omdat dit ingrijpende gevolgen kan hebben op de ontwikkeling van kinderen met ASS hebben en zodoende tot grote voordelen kan leiden.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email