Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderen met tv op kamer dikker

tvCirca 70% van de Amerikaanse kinderen hebben een televisie op hun slaapkamer en ruim 30% van deze kinderen heeft (ernstig) overgewicht.  Hun overgewicht vergroot de kans dat zij diabetes type 2 krijgen, een ziekte die in Amerika onder jongeren erg toeneemt.

Een Amerikaanze studie, die in januari is gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine trekt deze conclusie, in elk geval voor Amerikaanse jongeren, In de studie werden 369 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar onderzocht. Kinderen met een tv op de slaapkamer bleken tweemaal zo veel lichaamsvet te hebben in vergelijking met kinderen zonder televisie. Ook hadden de kinderen te maken met een dikkere taille en een grotere hoeveelheid vet in het bloed. Televisie kijken in de slaapkamer blijkt nog ongezonder te zijn dan het gewone televisie kijken. Dit omdat het gevolg van tv kijken op de slaapkamer is dat kinderen een kortere nachtrust hebben. En slaaptekort leidt tevens tot eerder overgewicht.

Het advies van de Amerikaanse Academie voor Kinderen luidt dat kinderen niet meer dan twee uur televisie zouden mogen kijken per dag.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email