Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Leerzame apps en websites voor basisschool kinderen

Sinds de komst van internet, zijn er ook steeds meer leuke, interessante en educatieve websites en apps bijgekomen voor kinderen. Deze websites en apps voor kinderen zijn zowel geschikt voor thuis als in de klas. Maak hoe weet je wat goed is en wat niet? Kennisnet heeft hier onderzoek naar gedaan en heeft er maar liefst 125 aangeduid als leerzaam in hun gratis brochure 125 leerzame apps & websites.

De brochure is bedoeld voor bestuurders van basisscholen, om hen te helpen bij het selecteren van kwaliteit van digitale inhoud voor leerlingen. Ook voor ouders bevat de brochure echter waardevolle informatie.

Zo staan hieronder 3 voorbeelden van leerzame apps voor kinderen die in de brochure worden behandeld.

Astropolo
‘Astropolo’ is een spel voor de onderbouw. In het spel maken kinderen een ruimtereis. Er wordt gebouwd aan een eigen raket om  te lanceren. De raket lanceren gebeurt door luid te juichen, gebeurt dit niet dan stort de raket namelijk neer. Tijdens de ruimtereis moeten kinderen een buitenaards wezen zachtjes in slaap zingen en helpen kinderen een snotterende Kerstman bij de zoektocht naar zijn rendieren. Bekijk hier de video over Astropolo.

De Robotfabriek
De app De Robotfabriek is geschikt voor kinderen in de middenbouw. Met de app kun je robots ontwerpen, testen en verzamelen. In De Robotfabriek maakt een kind een selectie van onderdelen in leuke kleuren hiervoor. Ook kan de robot nog mooier gemaakt worden met speciale gadgets, zoals vleugels of een sterke magneet. Je kunt de robot zelfs laten praten. De robots kunnen worden getest in een speciale testomgeving. Bekijk hier de video over De Robotfabriek.

Toca Blocks
Toca Blocks is een app geschikt voor kinderen uit de bovenbouw. In de app kunnen kinderen 1 van de 3 helden selecteren: een roze beer, een groene kat of een zwart vogeltje om vervolgens hiermee op ontdekkingstocht te trekken door wereld die zij zelf kunnen bouwen, aanpassen
 en kleuren. Met het diertje kan gaten gegraven worden en kunnen kinderen zich vermaken met allerlei bouwmaterialen. Bekijk hier de video over Toca Blocks.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email