Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Lekker zwemmen met je baby!

Babyzwemmen is een bijzondere ervaring voor jou en je baby. Samen bewegen in het water maakt de vertrouwensband tussen jullie nóg sterker. Wist je dat babyzwemmen ook goed is voor de motorische ontwikkeling van je kindje? Door in het water te spelen en te bewegen leert je baby zichzelf en de wereld om zich heen kennen. Maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt tijdens babyzwemmen gestimuleerd. Je baby leert om te gaan met andere baby’s en volwassenen uit de groep.

Als je baby 3 maanden oud is heeft hij genoeg weerstand opgebouwd om mee te gaan naar het zwembad. Het infectierisico is dan tot een minimum beperkt. Ook is je baby vanaf deze leeftijd beter bestand tegen lagere temperaturen en de akoestische prikkels in het zwembad. Waarom babyzwemmen? Lees hier de informatie van Zwemmen.nl.


Horen, zien en voelen
Babyzwemmen is de ultieme activiteit om je baby zichzelf en de wereld om zich heen te laten ontdekken. Hij of zij komt in aanraking met water, omgevingsgeluiden, waterspetters en de glinstering van het water. Je baby’s zintuigen worden tijdens babyzwemmen volop geprikkeld.

Op en top ontspanning
Je baby wordt van nature rustig in het water. Dat komt omdat het gevoel van water herinnert aan de veilige tijd in de baarmoeder. Als een baby eenmaal gewend is aan de omgeving, zal hij zich in het zwembad volledig ontspannen. Je baby voelt zich heerlijk in het water.

Versterken band
Babyzwemmen is een goede manier om de band tussen jou en je baby te versterken. Samen in het water zijn is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de wederzijdse vertrouwensband sterker wordt.

Motoriek
Door in het zwembad allerlei drijf- en draaioefeningen te doen, leert je baby allerlei nieuwe bewegingen. Bewegen in het water maakt de spiertjes van je baby sterker en bevordert de motoriek.

Sociale contacten
Tijdens babyzwemmen komt je baby in aanraking met andere baby’s én volwassenen. Door interactie met anderen leert je baby sociale contacten te leggen. Een vaardigheid die je niet vroeg genoeg kan aanleren.

Bron: Babyzwemmen

 

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email