Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Merendeel basisscholen hebben actie gevoerd tegen werkdruk en lage salarissen

Leraren, directeuren en besturen van basisscholen maken zich zorgen over de toekomst van het onderwijs en de
toekomst van uw kinderen. De extreme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat veel leraren zijn gestopt en er weinig nieuwe leraren zijn bijgekomen. Het reeds bestaande lerarentekort zal hierdoor in de komende jaren schrikbarend snel groeien.

In de afgelopen maanden hebben 41.000 leraren van de actiegroep PO in Actie (PO = primair onderwijs), alle vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-Raad hard gewerkt om deze zorgen aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Omdat dit niet tot enige verbetering heeft geleid is vorige week besloten over te gaan tot actie.

Ouders of verzorgers is gevraagd de actie te steunen door een gezamenlijke petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. En op 27 juni a.s. zijn de basisscholen in Nederland een uur later opengegaan dan normaal. Scholen
hebben dat 1e uur verschillend ingevuld terwijl één ouder en één leraar als afgevaardigde per school afgereisd zijn naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email