Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Osteopathie als uitkomst voor rugpijn en bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschap

Je zwangerschap zou een van de mooiste periodes uit je leven moeten zijn. Maar terwijl je baby groeit, verandert je lichaam volledig. Daar kun je veel hinder van ondervinden. Osteopathie kan helpen als je last hebt van zwangerschapskwalen. Hij of zij kan klachten zoals rugpijn en bekkeninstabiliteit verminderen en helpt je voorbereiden op de bevalling.

Je hormoonhuishouding staat volledig op zijn kop, organen worden van hun plaats gedrukt en bloedvaten kunnen worden dichtgedrukt. Dit kan voor jou als aanstaande moeder heel vervelend zijn.

Osteopathie
Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Anders gezegd: alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding en kan elkaar beïnvloeden.

Welke klachten?
Welke klachten kan de osteopaat verminderen? Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit, rugklachten, problemen met het middenrif en de bekkenbodem, steeds terugkerende blaasontsteking, pijn aan het stuitje, negatieve gevoelens die veroorzaakt worden door de hormoonschommelingen en tintelingen in armen en benen.

De osteopaat kan je tevens helpen met de voorbereiding op de bevalling. Door de weg vrij te maken kan hij ervoor zorgen dat de geboorte soepeler verloopt.

De behandeling
Met zachte handbewegingen gaat de osteopaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en probeert hij deze weg te nemen. Het lichaam herstelt vervolgens vanzelf, waardoor de klachten verminderen. De technieken van de osteopaat zijn veilig voor jou en je kind.

Bron: Osteopathie.nl

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email