Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Pas op met samen slapen met je baby

Uit onderzoek blijkt dat veel ouders wel met hun baby of peuter samen slapen, maar dit verzwijgen tegenover hun omgeving uit schaamte of angst voor vooroordelen. Toch blijkt er en masse samen geslapen te worden met kinderen door ouders, blijkt ook uit een poll van Editie NL. Maar liefst 64% van de ouders geeft aan weleens met hun baby of peuter samen te slapen.

Uit de peiling van organisatie VeiligheidNL onder ouders blijkt dat 10% van de ouders altijd met hun kind samen slaapt, 7% hun kind laat slapen in de co-sleeper bij hun en 54% van de kinderen slaapt in de slaapkamer van de ouders.

Maar is het nu echt verstandig om samen met je kind te slapen? Ko van Wouwe van TNO zegt hierover: “Ons advies is niet samen te slapen met baby’s tot vier maanden. Het vergroot het risico op overlijden. Het kind kan het te warm krijgen door het dekbed, tussen matrassen bekneld raken, uit bed vallen of met het gezichtje tegen kussens aandrukken. Bovendien kun je als ouder in je slaap op je kind rollen. ”

Veilig slapen doe je volgens VeiligheidNL op de volgende wijze:

  • Laat je kindje slapen in een eigen bedje.
  • Een veilig bedje is ventilerend aan de zijkant en heeft een afstand tussen de spijlen van maximaal 6,5 centimeter. Daarnaast is het matras stevig en goed passend in het bedje.
  • Het bedje van je kind kun je het beste kort opmaken, met zijn voetjes bijna tegen het voeteneind of door gebruik te maken van een goed passende babyslaapzak.
  • Je legt je kindje op zijn rug te slapen, door je kindje op de buik te leggen vergroot je het risico op wiegendood.
  • De slaapkamer heeft een goede temperatuur nodig van 17 graden. De voetjes en het nekje van je kindje moeten aangenaam aanvoelen.
Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email