Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Voeding en beweging tieners steeds ongezonder

fast foodUit het onderzoek ‘Beweeg- en eetgedrag van kinderen, jongeren en volwassenen’ van TNO blijkt dat tieners steeds ongezonder zijn gaan eten en bovendien te weinig beweging krijgen. 93% van de jongeren eet onvoldoende groenten en fruit, 85% beweegt te weinig.

Ook in vergelijking met andere Europese landen, doen Nederlandse tieners minder gezond eten. Van Europa eten Poolse kinderen het gezondst met circa 577 gram fruit en groenten per dag. Nederlandse kinderen komen amper aan 300 gram fruit en groenten per dag.

Ouders zouden zodoende meer aandacht moeten besteden aan de gezondheid van hun kind.

 

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email