Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Werkende moeders maken minder gebruik van kinderopvang

kinderopvangUit onderzoek onder 93 moeders van Lof Media , een Nederlands platform voor werkgevers en werknemers die carrière en gezin willen combineren blijkt dat als gevolg van de stijgende kosten van de reguliere kinderopvang in 2013 circa 40% van de Nederlandse werkende vrouwen overweegt minder te gaan werken of gebruik te maken van andere vormen van opvang, zoals de hulp inschakelen van grootouders.

In Nederland is de kinderopvangtoeslag vanaf 2013 volledig inkomensafhankelijk, wat betekent dat werkende ouders een steeds groter deel van de kosten voor kinderopvang zelf moeten betalen. In 2012 kregen ouders nog minimaal een derde van hun kosten terug voor het kind dat de meeste uren naar de kinderopvang ging. De nieuwe regeling leidt ertoe dat veel Nederlandse ouders vanaf 2013 steeds meer een beroep moeten doen op anderen voor de opvang van hun kinderen of zelf meer tijd moeten besteden aan de kinderen dan aan werk.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email