Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Zijn er nadelen aan te vroeg beginnen met potjestraining?

potjeWanneer het aankomt op potjestraining, is eerder beginnen niet altijd beter toont nieuw wetenschappelijk onderzoek aan. In een studie die gepubliceerd is in Research and Reports on Urology, hebben onderzoekers van Wake Forest Baptist Medical Center naar 112 kinderen gekeken tussen de 3 en 10 jaar oud die last hadden van overdag in de broek plassen. De kinderen die al voor hun tweede hadden geleerd naar het toilet te gaan, hadden bijna 4x zo vaak last van dit probleem.

“Ouders die hun kinderen vroeg potjestraining geven, omdat hierop wordt aangedrongen door de kinderopvang of omdat zij zelf denken dat kinderen op een jongere leeftijd makkelijker te trainen zijn, moeten wel weten dat dit ook nadelige effecten kan hebben,” geeft Dr. Steve Hodges aan, een associate professor in pediatrische urologie.

Omdat jonge kinderen meer geneigd zijn om hun plas op te houden, zullen zij meer last hebben van blaasproblemen als verminderde blaascapaciteit geeft het onderzoek aan. De onderzoekers gaven ook aan dat deze kinderen 3 keer meer risico liepen op constipatie problemen.

Natuurlijk betekenen deze onderzoeksresultaten niet dat geen kind van 2 jaar oud of jonger nog niet met potjestraining mag beginnen. Dr. Hodges geeft wel aan dat het belangrijk is dat ouders, voordat zij hiermee willen beginnen, eerst kijken of hun kind geen tekenen laat zien van obstipatie. Ook is het goed dat ouders hun kind volgens een bepaalde regelmaat naar het toilet laten gaan, ook al geeft het kind niet perse aan te moeten.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email