Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Een derde van de ouders is van mening dat hun kinderen gezond eten

Een derde van de ouders is van mening dat zijn of haar kind gezond eet. En bijna alle ouders vindt het belangrijk dat hun kind gezond eet.

Dit zijn conclusies uit een onderzoek van de universiteit van Michigan onder 1.767 ouders met kinderen van vier tot achttien jaar oud. De onderzoekers vroegen ouders onder meer naar de variatie in het eten van hun kind en hoe belangrijk zij het vinden dat hun kind gezond eet. Maar liefst 97% van de ouders is van mening dat de eetgewoonten een levenslange invloed hebben op de gezondheid van hun kind. Echter noemt maar 17% het voedingspatroon van hun zoon of dochter ‘zeer gezond’.

Gezond eten is duur

56% van de ouders vindt dat zijn of haar kind ‘regelmatig gezond eet’ en 27% gelooft dat het eetpatroon bestempeld kan worden als ‘enigszins gezond’. Een derde van de ouders, 34%, is ervan overtuigd dat zij een goede bijdrage leveren aan de eetgewoonten van hun kind.

Redenen die vaak genoemd worden waarom ouders tot voor wat minder gezond eten kiezen, zijn de hoge kosten van gezonde producten (70%) en het feit dat de kinderen gezond eten niet lekker vinden (60%). 48% van de ouders geeft aan het lastig te vinden om te bepalen welke producten nu precies gezond zijn en welke niet.

Tussendoortjes worden niet geschrapt

Ondanks dat bijna alle ouders aangeven een gezond eetpatroon voor hun kind belangrijk te vinden, geeft een op de vijf aan dat ze het minder belangrijk (enigszins tot niet belangrijk) vinden om het aantal ongezonde tussendoortjes uit het dieet van hun kinderen te schrappen. Hetzelfde aantal ouders denkt dat het niet zo belangrijk is dat hun kinderen leren om verschillende soorten voedsel te eten. Verder is 16% van mening dat het geen gevolgen heeft als hun kinderen veel suikerhoudende dranken drinken. Sarah Clark, een van de medewerkers van het onderzoek zegt daarom ook: “De meeste ouders willen wel dat hun kind zo gezond mogelijk eet, maar hebben wel hulp nodig om daadwerkelijk te realiseren.”

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email