Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Vanaf juli 2020 krijgen partners 6 weken geboorteverlof

Als vader op partner heb je ook recht op verlof wanneer je baby geboren is. Was dat voorheen beperkt tot 2 dagen verlof, wat later werd uitgebreid naar het aantal uren van 1 werkweek; vanaf juli 2020 heeft een partner maar liefst recht op 6 weken verlof. Dit extra lange partnerverlof is vastgelegd in de WIEG-wet, ofwel Wet Invoering Extra Geboorteverlof. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft deze regeling mogelijk gemaakt met als doel uitgebreider geboorteverlof voor partners meer gangbaar te maken in onze samenleving. 

Het extra verlof is een zegen voor elk gezin, want de komst van een baby is een grote verandering voor iedereen. 1 werkweek verlof is dan wel erg weinig om je partner bij te staan, je baby te leren kennen en ook praktische zaken te regelen.


Bovendien was je als partner ook verplicht om deze week binnen 4 weken na de geboorte op te nemen. Het langdurige verlof van 6 weken moeten binnen 6 maanden na de geboorte van het kind opgenomen worden. En let op: je krijgt tijdens het extra verlof maximaal 70% van je loon van het UWV. 

Als partner heb je recht op het partnerverlof als je de partner bent van de moeder van het kind. Volgens de wet is dat het geval als: jullie getrouwd zijn, geregistreerd partner zijn, ongehuwd samenwonen, je als partner het kind erkend hebt.Het geboorteverlof kun je aanvragen via je werkgever voor of na de geboorte van je kind, in elk geval minimaal 4 weken voordat het verlof ingaat.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email