Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

De vijfsecondenregel voor eten op de vloer blijkt onjuist

De vijfsecondenregel is al lang een algemene waarheid: wanneer je iets op de grond vallen dat je wilde opeten, kun je het nog steeds in je mond stoppen wanneer je ervoor zorgt dat je het binnen vijf seconden opraapt. Hierbij werd aangenomen dat bacteriën pas na vijf seconden het eten aanvallen.

Professor Aaron E. Carroll, professor kindergeneeskunde aan de Indiana University weerlegt de vijfsecondenregel nu. Hij geeft aan dat bacteriën al vanaf de eerste seconde het gevallen voedsel aanvallen, echter zegt hij ook dat je sowieso je eten gewoon moet opeten.

De vloer is in vergelijking met andere spullen in ons huis namelijk erg schoon. Veel meer bacteriën zitten bijvoorbeeld op het handvat van de ijskast, de gootsteen en het aanrecht. Je voedsel is dus net zo goed aangetast door bacteriën wanneer je het nuttigt na het aanraken van één van deze voorwerpen.

Volgens de professor moeten mensen niet paranoïde worden. In plaats daarvan moeten we volgens hem ons beter beseffen dat onze immuunsystemen wel wat gewend zijn. Zonder het te weten…en we zijn nog steeds gezond!

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email