Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Drinkt jouw kind genoeg water?

By: Wendy

De organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en onderzoeksbureau Motivaction hebben onderzoek gedaan. Ouders, verzorgers en professionals in de opvang van kinderen tussen de 0 en 4 jaar werd gevraagd naar hun kennis, houding en gedrag ten aanzien van drinkwater. Uit dit onderzoek volgde dat peuters gemiddeld 4,5 glazen suikerhoudende dranken en maar1,2 glas water per dag drinken.

In alle bekers siroop, Diksap, Roosvicee, vruchtensap, frisdrank, yoghurtdrank, chocolademelk, Fristi en gezoete thee zit heel veel suiker. In het ergste geval mag je ervan uitgaan dat een glas van 200 ml wel vijf klontjes suiker per glas bevat.

Minder dan 25 procent van de ouders en professionals is onbekend met de grote hoeveelheid suiker in drinken. Dat is spijtig, want suiker is een bron van overtollig vet. Daarnaast doet het een aanslag op het gebit, zelfs als er nog geen tandjes zijn.

De meerderheid van de ondervraagden juicht het toe als het drinken van water meer zou worden aangemoedigd. Het consultatiebureau en kinderdagverblijf zou hier een rol in kunnen spelen. Op dit moment geeft slechts een derde van de ouders (36%) na de borst- of flesvoeding het kind water als eerste drankje. Met simpele voorlichting over de voordelen van water, zou dit aandeel gemakkelijk kunnen groeien. Want water lest de dorst net zo goed zonder al die extra calorieën die in zoete drankjes zitten!

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email