Nieuwsbrief

Evenementen

  Geen evenementen

Waar let ik op bij het kopen van een fles?

Wanneer je geen borstvoeding (meer) kunt of wilt geven, zul je een fles nodig hebben om flesvoeding of gekolfde melk te geven aan je kindje. Het aanschaffen van een goede fles is dan belangrijk. Er is een zeer uitgebreid aanbod van flessen en bijbehorende spenen.

Kooptips voor een fles

Om ervoor te zorgen dat je een fles aanschaft die bij jou en je baby past zijn hieronder een aantal kooptips voor je op een rijtje gezet:

 • Materiaal fles: Je kunt kiezen tussen een fles van glas of plastic. De leeftijd van je kindje, bepaalt welk materiaal het meest geschikt is. Een glazen fles heeft als voordeel dat je deze makkelijk kunt steriliseren. Omdat je een fles voor pasgeboren baby’s nog dagelijks moet steriliseren, is glas dan geschikter. Een plastic fles is daarentegen lichter en onbreekbaar en daardoor meer geschikt als je baby wat ouder is en het flesje zelf zal willen vasthouden. Houd er rekening mee dat plastic flessen met een uitneembare onderkant makkelijker schoon te maken zijn.
 • Speciale flessen: Er zijn speciale flessen te koop, zoals een anti-reflux fles. Dit is een fles met een gebogen vorm, een zogenaamde S-vorm, die ervoor zorgt dat je baby niet teveel lucht binnenkrijgt. De voordelen van de S-vorm zijn nooit bewezen. Ook wordt er wel eens gezegd dat er alleen voordelen bestaan met betrekking tot het voorkomen van buikkrampjes en niet zozeer van reflux.
 • Vorm en maat fles: Er zijn kleinere modellen waarin een hoeveelheid van circa 100-125 ml flessenvoeding of gekolfde melk in past. Daarnaast zijn er grotere modellen waar circa 300 ml voeding in past. Kleinere modellen zijn in het begin voldoende, wanneer je baby nog niet zoveel hoeft te drinken. Ook op latere leeftijd, wanneer je flessenvoeding of gekolfde melk weer afbouwt, kun je deze kleinere flessen gebruiken voor bijvoorbeeld water. Er zijn wat betreft vorm brede en minder brede flessen. Een voordeel van een brede fles is dat de grote opening maakt dat je poeder of gekolfde melk makkelijker er in kunt stoppen. Ook zijn brede flessen makkelijker schoon te maken.
 • Hoeveelheid flessen: Het is handig om minimaal 3 of 4 flessen in huis te hebben als je eenmaal weet welke fles voor jou en je baby werkt.
 • Merk fles en speen: Het wordt afgeraden om verschillende merken spenen en flesjes door elkaar heen te gebruiken, omdat het risico bestaat dat deze niet goed op elkaar passen.
 • Spenen: Net als flesjes, heb je ook verschillende spenen voor je flesjes, namelijk van siliconen en rubber. Rubberen spenen worden steeds zachter en moet je dus regelmatig vervangen. Siliconen spenen zijn geur- en smaakloos, maar zijn in het begin wat harder en de baby moet deze speen nog naar zijn gehemelte “vormen”. Spenen hebben verschillende openingen (s, m, l). Bij kleine baby’s begin je met de kleinste speen en dat voer je langzaam op. Wanneer je een dikke vloeistof, zoals pap, geeft gebruik je de speen met de grootste opening. De keuze voor de speen hangt af van wat je baby prettig vindt, dus dat is soms in het begin even uitproberen.

Bekende merken flessen

Wil je weten welke merken er van flessen zijn en waar deze merken voor staan? Hieronder vind je een overzicht:

 • Philips Avent: Philips Avent besteed veel tijd een aandacht aan het doen van uitgebreid onderzoeken en klinische tests, om producten te ontwikkelen die bijdragen aan het welzijn van je baby. Philips Avent is bekend om onder meer haar babyfoons, kolfapparaten, flessen en sterilisators voor flessen. De producten van Philips Avent ondersteunen je bij de keuzes die je maakt, of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft of die twee combineert. Bekijk hier Philips Avent flessen.
 • Tommee Tippee: Tommee Tippee ontwikkelt hoogwaardige babyartikelen, waaronder flessen voor je baby en kolfapparaten. Tommee Tippee is een bekend is een internationaal merk. In Engeland is Tommee Tippee het nummer 1 merk van baby voedingsaccessoires, maar ook in de rest van de wereld is het één van de betere merken. Tommee Tippee blijft onderzoeken en haar producten ontwikkelen om de kwaliteit ervan hoog te houden. Bekijk hier Tommee Tippee flessen.
 • Dr Brown’s: Dr. Brown’s richt zich op het produceren van innovatieve voedingsaccessoires die de gezondheid van de baby bevorderen. Dr. Brown’s is bekend om haar unieke ‘Natural Flow’ flesjes die een ontluchtingssysteem hebben waardoor oxidatie van moedermelk en melkpoeder wordt geminimaliseerd waardoor vitamine C, A en E behouden blijven. Dr. Brown’s flessen voor baby´s worden aanbevolen en hebben meerdere prijzen gewonnen. Dr. Brown’s hecht veel waarde aan functionaliteit, ergonomie en de bevordering van de gezondheid van je baby bij de ontwikkeling van haar producten. Bekijk hier Dr. Brown’s flessen.
 • Difrax: Difrax is al bijna 50 jaar een bekende babyproducten producten. Difrax is een Nederlands A-merk van babyproducten en een grote speler in de markt van babyflessen en fopspenen. Difrax wil zich onderscheiden door vrolijke en hippe producten voor baby’s te ontwikkelen. Daarom maakt Difrax mooie, trendy babyproducten, en ook innovatieve babyproducten. Altijd gericht op het zo gemakkelijk en aangenaam mogelijk maken van het leven van kind en ouder. Bekijk hier Difrax flessen.
 • Bibi:Bibi heeft een uitgebreid assortiment aan producten voor (jonge) kinderen waaronder standaard en wijde-hals flessen, spenen als ook drinkbekers voor je kindje. Bibi bepaalt met haar producten de standaarden als het gaat om kwaliteit, functionaliteit, gebruiksgemak en design. Bibi besteedt veel zorg en aandacht aan de materialen van haar producten en let hierbij sterk op het uitsluiten van gezondheidsrisico´s. Bij de vervaardiging van haar flessen maakt Bibi gebruik van glas, polyamide en polypropyleen. Dit maakt de producten van Bibi onbreekbaar, lichtgewicht en duurzaam. Bekijk hier Bibi flessen.

Ben je niet op zoek naar een specifiek merk voor je fles of wil je verschillende merken vergelijken, bekijk hier dan alle merken flessen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email