Win de leestip!

Zwanger en ouder verloot 3 exemplaren van Kinderboekenweek Gouden penseel boek "Fabeldieren" onder haar trouwe lezers en lezeressen. Volg ons op Twitter  en Facebook  om kans te maken op een van de 3 exemplaren!
Leestip
  • Fabeldieren

    Fabeldieren

    Fabeldieren van Ludwig Volbeda heeft dit jaar het Gouden Penseel 2019 gewonnen van de Kinderboekenweek. Het juryrapport luidt: “Dit boek nam direct al een bijzondere plek in op de jurytafel. Het grote formaat met de grote kop op de voorzijde maakt meteen nieuwsgierig. Over draken, eenhoorns, griffioenen en nog veel meer. Laat maar zien dan! […]  Lees verder »
Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Geef je kind beter volle in plaats van halfvolle melk

Volle melk blijkt gezonder te zijn voor jonge kinderen dan halfvolle melk. Dit is de conclusie uit een Canadees onderzoek onder kinderen tot zes jaar. De kinderen die volle melk drinken bleken een lager BMI (Body Mass Index) dan de kinderen die halfvolle melk drinken. De onderzoekers doen hierbij de aanname dat dit komt doordat volle melk een voller gevoel geeft en de kinderen hierdoor minder snel geneigd zijn te snacken.

Voor het onderzoek werden circa drieduizend kinderen tot zes jaar onderzocht. De kinderen die volle melk dronken, hadden op latere leeftijd een lagere BMI dan de kinderen die halfvolle melk dronken. Het risico op overgewicht bleek drie keer lager bij de kinderen die volvette melk kregen. De kinderen die halfvolle melk kregen, hadden verder ook nog twee keer vaker last van een vitamine D-tekort dan de kinderen die de volle melk dronken.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email