Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe ga je om met het ritme van je jonge kinderen op vakantie?

Rust en regelmaat is belangrijk voor jonge kinderen.

Maar hoe doe je dat op vakantie, waar alles toch een beetje anders gaat dan thuis en je vaak veel later bij een restaurant terecht kunt? Het is leuk om een nieuw ritme te zoeken die past bij je vakantiebestemming. Dus wees hier flexibel in.

Slapen

Bijvoorbeeld lang opblijven, totdat het donker en koel is, maar gedurende de middag wel extra slapen. Overdag slapen hoeft ook niet perse in het appartement of op de hotelkamer, maar kan ook onder een parasol. Of als slapen niet lukt, is rustig spelen of lezen ook goed om rustig te worden.

Eten

Het is gezellig om als gezin ’s avonds uit eten te gaan. Over het algemeen zijn horeca in het buitenland hier ook op ingesteld. Kinderen mogen vrij rondlopen of prettig benaderd door kindvriendelijk personeel. Als je hele jonge kinderen hebt, kun je ervan uitgaan dat zij het tijdens het avondeten misschien niet heel lang volhouden. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen juist uitgebreid te gaan lunchen en ’s avonds iets simpels te eten bij je accommodatie.

Wanneer je kinderen thuis makkelijke eters zijn en divers eten gewend zijn, dan pluk je daar op vakantie de vruchten van. Deze kinderen staan open voor nieuwe smaken en eten gemakkelijk nieuwe dingen. De meeste jonge kinderen zijn echter lastiger eters. Neem niet allerlei eten mee van huis, maar laat je kinderen proeven van het buitenlandse eten.

Vakantiebestemming

Houd bij het selecteren van jullie vakantiebestemming rekening met de leeftijd van je kinderen. Zijn je kinderen nog onder de 10 jaar, dan kun je het cultuur snuiven beter nog tot een minimum beperken. Af en toe een dagje cultureel doen is prima, maar de rest van de tijd zit je met jonge kinderen liever op een plek waar zij de ruimte hebben om te spelen en dit in een veilige omgeving kan zodat je je niet continu zorgen hoeft te maken. Spannende, exotische locaties kan altijd maar laat je altijd goed voorlichten. Ook kamperen is altijd leuk met kinderen, omdaet een ideale plek is voor kinderen om leeftijdsgenootjes te vinden om mee te spelen.

Weer thuis

Eenmaal thuis is het belangrijk dat je je oude ritme weer oppakt. Dat gaat over het algemeen heel soepel. De eerste dag houd je nog even je vakantieritme aan. Door je kinderen de volgende dag Nederlands vroeg wakker te maken, zal dat ervoor zorgen dat diezelfde avond je kinderen met gemak weer op hun oude tijd gaan slapen.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email