Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Hoe kun je je ochtend routine met kinderen soepel laten verlopen?

Op een relaxte manier de deur uitgaan als werkende moeder lijkt iets wat onmogelijk is of in elk geval heel lastig. Er is ontbijt dat gemaakt moet worden (en hopelijk wordt gegeten), haren die gekamd moeten worden, schoenen die gevonden moeten worden en nog wat driftbuien als toegift. Maar het hoeft niet zo te gaan. Gebruik de avond ervoor om je voor te bereiden voorkom stress in de ochtend tijdens de drukke ochtenden met het opstarten van je gezin. Deze simpele tips kun je hierbij ter harte nemen.

Zorg voor een kledingkast met makkelijke combinaties

Een kast met kleding die onderling altijd goed matcht, waarom? Omdat het 1 ding minder is om over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte broek met een kleurrijke top. Of een maximaal aantal kleuren die altijd mooi combineren. Je garderobe zo inrichten kost veel tijd omdat je niet dagelijks een lastige beslissing moet nemen over wat weer te dragen. Daarbij scheelt het geld omdat je impulsaankopen voorkomt die niet passen in je garderobe.

Beperk je scherm tijd voordat je naar kantoor gaat

We hebben de neiging om voordat we nog op kantoor zijn al onze e-mail te checken. Beperk de tijd dat je je mail bekijkt tot vijf minuten en ga geen mails beantwoorden. Het geeft een schijn signaal van productiviteit en kost voornamelijk tijd. Vanuit je mail ga je ook nog even naar het nieuws en je social media en ben je stiekem alle focus kwijt van waar je mee bezig was: proberen snel op te starten met je kinderen.

Ga na wat het meest belangrijke is voor je: slapen of zen tijd

Als je een ouder bent van jonge kinderen zullen kinderen je met flink wat volume wekken elke ochtend. Werkt dat voor jou? Prima maar overweeg ook het volgende: zou 30 minuten voor jezelf in alle stilte voordat het huis wakker wordt met een kop koffie niet een lekkere start zijn? Of werkt het voor jou juist dat je iets langer kan uitslapen en spreek je soms af met je partner dat jij tien minuten langer mag liggen. Onderzoek wat het meest prettige en productieve is voor jou en blijf daar bij. Als je al jaren gewend bent op te staan met de kinderen, kan het iets eerder zetten van je wekker wellicht een game-changer voor je zijn.

Douche de avond ervoor

Hoe moe je ook bent aan het einde van de dag, het loont altijd om te douchen voordat je naar bed gaat in plaats van proberen het te proppen tussen alle 500 andere dingen die je in de ochtend nog moet doen. En is douchen niet veel meer ontspannen wanneer er geen kinderen op de deur kloppen om te vragen naar missende mappen?

Pas je beauty routine aan

Net als een makkelijke garderobe kun je ook je beauty producten wat stroomlijnen. Koop kleuren die je het beste staan en waarmee je je in 10 minuten of minder kan opmaken. Alles wat complexer wordt en dus langer duurt is voor avondjes uit!

Tackle de kleine details de avond ervoor

Elk klein detail dat je al de avond van tevoren kunt voorbereiden: doe dat! Reserveer 30 minuten nadat je kinderen naar bed zijn in de avond om koffie klaar te zetten, telefoon etc in de lader te stoppen, huiswerk te verzamelen etcetera.

Leg de kleding van iedereen de avond ervoor klaar

Voorkom discussies over kleding door de kleding van iedereen de avond van tevoren klaar te leggen. Als je kind heel graag mee wilt denken over de outfit van de nieuwe dag, kun je hem of haar dan nog wat invloed geven op wat je klaarlegt.

Verdeel de taken

Wees geen held. Als je kinderen oud genoeg zijn, delegeer dan wat van de voorbereidende taken tijdens de avond ervoor, zoals het klaarleggen van de tas en kleding van je kinderen. Uiteindelijk werkt het natuurlijk het beste als niet alleen jij, maar je hele gezin zich voorbereidt op de volgende dag. Veel moeders doen voor hun kinderen, wat ze heb ook kan leren om zelf te doen. Door kinderen leren meer zelf te doen maakt het zelfstandiger en geeft hen zelfvertrouwen – en des te meer zij kunnen meehelpen in de ochtend.

Zet rugzakken en tassen gepakt klaar om te pakken en direct uit de deur te gaan

Mam! Waar is mijn….? Elke moeder hoort deze zin wel een keer voorbij komen in de ochtend en vaak wanneer je net op het punt staat het huis te verlaten. Alle rugzakken en tassen nagelopen op benodigde inhoud zet je dus de avond van tevoren klaar!

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email