Nieuwsbrief

Evenementen

    Geen evenementen

Kinderen met koorts krijgen te snel antibiotica voorgeschreven door huisarts

Uit een onderzoek uitgevoerd door het Erasmus MC blijkt dat één op de vier kinderen die met koortsklachten bij de huisarts terecht komen, te snel antibiotica krijgen. Dit, terwijl het gebruik van antibiotica niet altijd medisch gerechtvaardigd is. Dit is risicovol. want in het geval dat antibiotica te vaak of niet om de juiste medische reden wordt gebruikt, kunnen bacteriën bij kinderen resistent worden.

Voor het onderzoek werden de gegevens van meer dan 15.000 contacten tussen ouders van kinderen met koorts en huisartsenposten in de regio Rijnmond geanalyseerd. De promovendi van het Erasmus MC doet een oproep richting Nederlandse huisartsen op terughoudender te worden in het voorschrijven van antibiotica bij kinderen met koorts wanneer er geen duidelijke lichamelijke klachten zijn die met de antibiotica bestreden zouden kunnen worden.

Koorts bij kinderen komt regelmatig voor is voor veel ouders een reden om de huisarts een bezoek te brengen. Koorts is echter over het algemeen het gevolg van een onschuldige infectie die zonder medicatie na een paar dagen vanzelf weer over gaat.

Leuk of Interessant? Deel het!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email